Organització de les classes online

Benvolgut alumnat,

Tal com dicta Conselleria, continuarem les classes online. Això vol dir que tant professorat com alumnat seguirem amb la nostra activitat docent, però usant les aules virtuals que tenim actives en l'institut i que, per sort, venim utilitzant de manera habitual ja fa diversos anys; així que tenim la seguretat de poder adaptar-nos amb facilitat a aquesta forma de funcionament.

No obstant això, hem d'organitzar-nos i seguir les pautes que ací us comentem.

Com accedisc a l'aula virtual?

Des de la pàgina web o instal·lant l'app en el mòbil amb l'usuari:

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Heu de continuar treballant en la forma en què habitualment ho feu en les diferents assignatures. Disposeu dels codis d'accés i de les instruccions que cada professor o professora us ha donat.

Donada la situació, és possible que no tingueu disponible un ordinador en tot moment, o que l'hàgeu de compartir amb altres persones de la casa. És per això que hem demanat al professorat que envie tasques que pugueu desenvolupar en el llibre o en la llibreta. 

Vaig canviar la meua contrasenya i ara no la recorde. Què faig?

Posa't en contacte amb el teu tutor o tutora a través del correu o de Webfamilia. Així podran gestionar-ho amb el departament d'Informàtica.

En cas que la teua família no haja activat l'accés a Webfamilia, és el moment de fer-ho. En la web de l'IES hi ha un enllaç per a sol·licitar usuari i contrasenya de manera telemàtica.

Com ens organitzarem?

El professorat anirà manant tasques amb data límit de lliurament. Les tasques us aniran apareixent en el calendari de l'aula virtual. És important que us planifiqueu correctament, perquè no s'acumule el treball.

El departament d'Orientació també està preparant una aula virtual on pujarà materials d'orientació i ajuda a l'estudi. D'aquesta manera us podran continuar atenent durant aquestes dates. 

I si tinc dubtes?

Podeu fer arribar els dubtes al professorat enviant un missatge dins de la tasca corresponent. El professorat estarà pendent dels dubtes i us anirà contestant.

Mantindrem l'horari de classe, de manera que el professorat resoldrà els dubtes de cada grup en l'horari que portàvem fins ara. 

Rebràs la resposta dins de la tasca, o en els missatges generals del grup, si considera que és un aclariment interessant per a tot el grup.

 

Com puc treballar si només tinc accés amb el mòbil?

Hem demanat al professorat que envie tasques que també es puguen fer en llibreta o amb àudios. És a dir,

 1. Lliges la tasca en el mòbil
 2. La desenvolupes a la llibreta
 3. Fas una foto del treball i la pujes a l'aula virtual

 I si el que el professorat et demana és un àudio amb una reflexió sobre un tema,

 1.  Lliges la tasca en el mòbil
 2.  Reflexiones sobre la tasca (escrius un text o un guió amb la teua reflexió)
 3.  Graves un àudio i el puges a l'aula virtual

Com em comunique amb el professorat que fins ara no usava aula virtual?

El professorat està actiu en aquests moments creant les seues classes virtuals. 

Rebreu el codi de la classe a través de Webfamilia. Demanarem als delegats i delegades que us ho reenvíen, per a arribar a l'alumnat la família del qual encara no accedeix a Webfamilia.

Assegureu-vos que en els primers dies de funcionament, us feu amb tots els codis. No us ha de faltar cap classe.

On rebré la qualificació de les tasques?

Ja sabeu que dins de cada tasca podeu consultar la nota assignada pel professor o professora, així com veure les correccions fetes als vostres treballs. Només recordar-vos que les notes solen ser sobre 100 (un 85 és un 8,5).

Hi haurà tasques que no requerisquen qualificació. En cada cas el professorat explicarà la manera en què l'avaluarà.

Farem videoconferències?

Seguint les indicacions de Conselleria, només l'alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius tindrà videoconferències, quan siga necessari.

La plataforma proposada per Conselleria és Webex. Quan ens activen l'accés us el farem saber.

També hem pensat en l'ús de audiochats, amb els quals ja esteu familiaritzats.

Com podeu imaginar, si som massa persones fent videoconferències, el sistema es col·lapsarà.

 Ús responsable de l'aula virtual.

Com expliquem habitualment, és molt important ser responsables en l'ús de l'aula virtual i resta de serveis d'Internet. Recordeu que hem de complir no sols les normes de l’IES, sinó també les normes de seguretat i les normes legals.

Us agraïm la vostra col·laboració i us animem a continuar treballant junts en aquesta situació tan inusual en la qual segur que aprendrem moltes coses. Entre totes les persones que formem part de la comunitat escolar, tenim la seguretat que ho aconseguirem.

 

-------------------------

 

 

Queridos alumnos y alumnas,

 

Tal y como dicta Consellería, vamos a continuar las clases online. Esto quiere decir que tanto profesorado como alumnado vamos a seguir con nuestra actividad docente, pero usando las aulas virtuales que tenemos activas en el instituto y que, por suerte, venimos utilizando de forma habitual ya hace varios años; así que tenemos la  seguridad de poder adaptarnos con facilidad a esta forma de funcionamiento.

 

No obstante, debemos organizarnos y seguir las pautas que aquí os comentamos.

 

¿Cómo accedo al aula virtual?

 

Desde la página web o instalando la app en el móvil con el usuario:

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Debéis seguir trabajando en la forma en que habitualmente lo hacéis en las distintas asignaturas. Disponéis de los códigos de acceso y de las instrucciones que cada profesor o profesora os ha dado.

 

Dada la situación, es posible que no tengáis disponible un ordenador en todo momento, o que lo tengáis que compartir con otras personas de la casa. Es por ello que hemos pedido al profesorado que envíe tareas que podáis desarrollar en el libro o en la libreta. 

 

Cambié mi contraseña y ahora no la recuerdo. ¿Qué hago?

 

Ponte en contacto con tu tutor o tutora a través del correo o de Webfamilia. Así podrán gestionarlo con el departamento de Informática.

 

En caso de que tu familia no haya activado el acceso a Webfamilia, es el momento de hacerlo. En la web del IES hay un enlace para solicitar usuario y contraseña de forma telemática.

 

¿Cómo nos vamos a organizar?

 

El profesorado irá mandando tareas con fecha límite de entrega. Las tareas os irán apareciendo en el calendario del aula virtual. Es importante que os planifiquéis correctamente, para que no se acumule el trabajo.

 

El departamento de Orientación también está preparando un aula virtual donde subirá materiales de orientación y ayuda al estudio. De este modo os podrán seguir prestando atención durante estas fechas. 

 

¿Y si tengo dudas?

 

Podéis hacer llegar las dudas al profesorado enviando un mensaje dentro de la tarea correspondiente. El profesorado estará pendiente de las dudas y os irá contestando.

 

Vamos a mantener el horario de clase, de modo que el profesorado resolverá las dudas de cada grupo en el horario que llevábamos hasta ahora. 

 

Recibirás la respuesta dentro de la tarea, o en los mensajes generales del grupo, si considera que es una aclaración interesante para todo el grupo.

 

¿Cómo puedo trabajar si sólo tengo acceso con el móvil?

 

Hemos pedido al profesorado que envíe tareas que también se puedan hacer en libreta o con audios. Es decir,

 1. Lees la tarea en el móvil
 2. La desarrollas en la libreta
 3. Haces una foto del trabajo y la subes al aula virtual

 

Y si lo que el profesorado te pide es un audio con una reflexión sobre un tema,

 1.  Lees la tarea en el móvil
 2. Reflexionas sobre la tarea (escribes un texto o un guión con tu reflexión)
 3. Grabas un audio y lo subes al aula virtual

 

¿Cómo me comunico con el profesorado que hasta ahora no usaba aula virtual?

 

El profesorado está activo en estos momentos creando sus clases virtuales. 

 

Recibiréis el código de la clase a través de Webfamilia. Vamos a pedir a los delegados y delegadas que os lo reenvíen, para llegar al alumnado cuya familia aún no accede a Webfamilia.

 

Aseguraos que en los primeros días de funcionamiento, os hacéis con todos los códigos. No os debe faltar ninguna clase.

 

¿Dónde recibo la calificación de las tareas?

 

Ya sabéis que dentro de cada tarea podéis consultar la nota asignada por el profesor o profesora, así como ver las correcciones hechas a vuestros trabajos. Sólo recordaros que las notas suelen ser sobre 100 (un 85 es un 8,5).

 

Habrá tareas que no requieran calificación. En cada caso el profesorado explicará el modo en que la va a evaluar.

 

¿Vamos a hacer videoconferencias?

 

Siguiendo las indicaciones de Consellería, sólo el alumnado de Bachiller y Ciclos Formativos va a tener videoconferencias, cuando sea necesario.

 

La plataforma propuesta por Conselleria es Webex. En cuanto nos activen el acceso os lo haremos saber.

 

También hemos pensado en el uso de audiochats, con los que ya estáis familiarizados.

 

Como podéis imaginar, si somos demasiadas personas haciendo videoconferencias, el sistema se colapsará.

 

Uso responsable del aula virtual.

 

Como explicamos habitualmente, es muy importante ser responsables en el uso del aula virtual y resto de servicios de Internet. Recordad que debemos cumplir, no sólo las normas del IES, sino también las normas de seguridad y las normas legales.

 

Os agradecemos vuestra colaboración y os animamos a seguir trabajando juntos en esta situación tan inusual en la que seguro que aprenderemos muchas cosas. Entre todas las personas que formamos parte de la comunidad escolar, tenemos la seguridad de que lo vamos a lograr.